vragen

Veelgestelde vragen

Rijlessen

Q: Hoe lang duurt een rijles?
A: Een standaard rijles duurt 90 minuten Langer kan natuurlijk ook, wij raden maximaal 120 minuten aan.

Q: Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
A: Het landelijk gemiddelde aantal rijlessen ligt tussen de 40 à 50 uur. Maar het aantal rijlessen dat je nodig hebt, verschilt sterk per persoon. Ik zal nooit een aantal lessen noemen tijdens een eerste of proefles. Ik vind dit een commercieel praatje om jou in mijn les auto te krijgen. Mijn uitdaging is om het zo goedkoop mogelijk te houden .

Q: Moet ik mijn theoriecertificaat hebben voordat ik begin met lessen?
A: Nee, mag wel. Het werkt zeker in je voordeel als dit in begin van de rijles aanpakt. Doordat je meer weet van de regels hoeft er minder uitgelegd worden en kan er op de praktijk geoefend worden. Dit verkort de duur van de rijopleiding. Zeker als je in één keer slaagt voor je theorie.

Q: Ik wil graag een spoedcursus, kan dat en wat kost dat?
A: Ja, dat kan. De kosten van een spoedcursus zijn gelijk aan gewone pakketten, er wordt dus niks extra gerekend. Een spoed-cursus moet wel vooraf in zijn geheel betaald worden. Let er ook op dat het zeer raadzaam is van tevoren je theorie te halen, want een praktijkexamen kan niet geannuleerd worden (regel van het CBR).

Q: Waar wordt ik opgehaald?
A: Je wordt thuis opgehaald. Een ander adres kan ook, maar dat moet dan wel ruim van tevoren worden doorgegeven. En uiteraard in de buurt zijn! De instructeur staat voor de deur te wachten, mocht je de lesauto niet zien of je bent de tijd vergeten: dan zal er uiteraard eerst contact gezocht worden, maar de instructeur gaat na ongeveer 15 minuten wachten weer verder!

Q: Moet ik iemand naar huis brengen?
A: Nee, Je wordt door de instructeur zelf opgehaald en thuisgebracht. Uitzonderingen zijn mogelijk.

Q: In welke omgeving lessen we?
A: We rijden voornamelijk in omgeving Amersfoort en omgeving Harderwijk, hier wordt ook het examen afgenomen. Het is wel lekker om de omgeving een beetje te leren kennen waar je moet afrijden. Mocht je zelf ergens naar toe willen rijden, voorstellen zijn altijd welkom! Geef dit wel ruim op tijd aan. De tijd en je niveau moet het uiteraard wel toelaten!

Q: Wordt er gerookt in de auto?
A: Nee, de auto is rookvrij.

Q: Worden de rijlessen ook in andere talen gegeven?
A: Nee, De examens worden standaard altijd in het Nederlands afgenomen.


Betaling

Q: Hoe moet ik betalen?
A: Losse lessen moeten contant en gepast bij elke rijles worden voldaan, voor pakketten wordt een rekening gestuurd cq meegegeven.

Q: Kan ik een pakket in termijnen betalen?
A: Dit is mogelijk in 2 termijnen, maar het lesgeld dient te worden voldaan vóór aanvang van de rijles. Bij achterstallige betalingen zullen de lessen stoppen na het betaalde gedeelte of termijn. Het praktijkexamen kan pas worden aangevraagd als het hele pakket is voldaan.

Q: Hoe moet ik een examen betalen?
A: In alle pakketten zit een examen en hoeft dan ook niet los afgerekend te worden. Bij losse lessen of een herexamen moet het examengeld contant of via een rekening voldaan worden. Een examen of tussentijdse toets moet voldaan zijn voordat deze kan worden aangevraagd.


Andere vraag?

Als uw vraag hierboven niet is gesteld, kunt u ons alsnog via het formulier bij contact een e-mail sturen naar ons e-mailadres: info@rijschooljvl.nl.