lesplan

LesplanFase 1: Voertuig bediening


De praktijk begint met voertuigbediening, voertuigbediening staat voor veiligheid. Veiligheid binnen de auto: o.a. afstellen van de zit en stuurhouding, afstellen van de spiegels. Gebruik van het dashboard, pedalen en uitleg van het schakelpatroon. Veiligheid buiten de auto: o.a. banden, vloeistoffen onder de motorkap en verlichting.


Fase 2: Voertuigbeheersing


In deze fase leggen we de nadruk op: het weg rijden, remtechniek lage snelheid / hoge snelheid, stuurmethodes, kijktechnieken, opschakelen, terugschakelen.Fase 3: Eenvoudige bijzondere verrichtingen


Naast het toepassen van fase 1 en 2 besteden we aandacht aan: plaats op de weg, afslaan, voorsorteren, stoppen en wegrijden op een helling, bocht achteruit rijden. En het naderen, oprijden, oversteken, verlaten van kruispunten en rotondes.
In- en uitvoegen auto-, autosnelwegen, keren op een smalle weg, achteruit in inrit garage parkeren, achteruit in file parkeren en achteruit in p-vak parkeren.


Fase 4: Complexe verkeersmanoeuvres


In deze fase werken we aan: creativiteit, inzicht, veiligheid, doorstroming tijdens het omkeren, parkeren en de stopopdracht. Op welke manier kun je deze opdracht simpel uitvoeren.


Fase 5: Examentraining


In deze fase gaan we alle fases herhalen en aanscherpen daar waar nodig is. We leggen de lat op een hoog niveau, zodat je goed voorbereidt bent op het examen. Uiteraard wordt in deze fase ook de kandidaat, voorbereid op het zelfstandig auto rijden (na het examen). Het nemen van zelfstandige beslissingen, en oplossen van conflicten.


Aangezien het steeds drukker wordt in het verkeer, moge het duidelijk zijn dat dit soort zaken uitgebreid behandeld en geoefend moeten worden.


De instructeursDe autorijlessen worden verzorgt door een rijks gediplomeerde instructeur. De instructeur volgt met regelmaat vakgerichte studie bijeenkomsten. De instructeur doet ieder jaar een bijscholingstraject en blijft dus altijd up to date van de laatste ontwikkelingen. Je werkt bij ons in principe met 1 instructeur zodat je niet steeds aan een andere instructeur of auto hoeft te wennen. De kandidaat wordt door de instructeur zelf opgehaald en thuisgebracht.


Instructiekaart


Ik werk met de leerling-instructiekaart. Op deze manier kan ik onze lessen zeer gemakkelijk aan het leertempo van de kandidaat aanpassen, snel waar mogelijk en rustig waar nodig. Ik pas mij dus geheel aan uw leertempo aan.Opfriscursus


Zowel schakel als automaat.
U heeft uw rijbewijs, maar door omstandigheden heeft u al enige tijd, soms jaren niet meer gereden dit komt met regelmaat voor en mensen vinden dan de stap erg groot om toch weer in de auto te gaan rijden. Toch is dit jammer van het roze papiertje waar u tijd en geld hebt ingestoken om het te behalen. En van uw eigen mobiliteit / vrijheid. Daarom is het verstandig om weer een aantal lessen te gaan volgen zodat u weer vertrouwd raakt met het verkeer. Zodat u ook weer volop kunt genieten van de voordelen van het autorijden. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.